Книги, аудио, видео

 

Чрез нас можете да купувате книги и оригинални дискове с музика и филми на цената в български лева, на която се продават в България и ще заплащате възможно най-ниската такса за shipping & handling (S&H).  Българският културен център наистина предлага най-ниската цена за доставки на книги до Америка.  Сравнете сами.  На брой по-малко от пръстите на едната ръка са българските издателства и книжарници, които изобщо предлагат да доставят книги зад океана и то за не по-малко от $15 само за S&H за единична бройка. При това те използват Български пощи, които не дават никакви гаранции за срока на доставките, които обикновено са между 2 и 4 седмици.  Добрата новина за българските библиофили в Чикаго е, че ако поръчат да купят книга чрез Българския културен център те ще я получат в срок максимум от 5 работни дни и ще заплатят само $10 за S&H.

Всяка година в България се издават около 5000 нови книги – българска и преводна литература.
С най-голям дял в заглавията е художествената литература за възрастни (30%), следвана от учебната литература (20%), научната литература (20%) и детската литература (10%). Най-много са преводните книги от английски език – над 50% от общия брой издадени заглавия.

В интернета има десетки български сайтове, където можете да търсите книги и да сравнявате цени. Например на http://www.book.store.bg/ можете да намерите над 30 000 заглавия, а за едни от най-добрите селекции на актуални и търсени български книги, музика и филми ви препоръчваме http://www.orange-bg.com/

Направете Вашия избор, намерете най-ниската цена и се обърнете към нас за най-евтината и експресна доставка. Заявки по телефон на (773) 583-3521 или на [email protected]

На страницата Българска и преводна литература ви предлагаме селектирани някои от най-търсените книги, които вече са доставени можете да ги закупите директно, а на Българска музика на CD и DVD ще намерите подобна селекция от изпълненията на любими български певци и музиканти, чиито записи също са на ваше разположение за незабавна покупка.

През годините в Българския културен център се създаде и разви българска библиотека, която непрекъснато се обогатява, както с новозакупени книги, така и с дарения от наши сънародници. Понастоящем библиотеката предлага над 1000 книги с българска и преводна литература. Разполагаме и с няколкостотин видеокасети със архивни записи на излъчвани по българската телевизия филми, концертни и шоу програми, и дори паметни футболни мачове и други спортни състезания.

Comments are closed.