Нашите услуги

Професионални писмени преводи извършвани от заклети преводачи, оторизирани от Дирекция “Консулски отношения” към Министерство на Външните Работи на Република България, да извършват официални преводи от български на английски език и от английски на български език.  Гарантирано ниски цени от $15.00 на страница за стандартни текстове. Допълнително намаление до 30% за обемни поръчки над 10 страници. Прочетете повече на страницата за Писмени преводи.

Преводач-асистент при явяване пред административни, финансови и други институции.  Придружаване при бизнес срещи, преговори, конференции, семинари, пътуване, посрещане и настаняване, телефонни разговори или други ситуации, налагащи познаване на обстановката и езика.  Нашите преводачи се справят еднакво добре както със симултанен превод, така и с консекутивен превод. Прочетете повече на страницата за Симултантни преводи и асистенции.

Ние правим паспортни снимки отговарящи на изискванията към снимките, предназначени да се прилагат към различни видове документи при подаването им пред държавни и обществени административни служби на Република България, Съединените Американски Щати, Канада и страните от Европейския съюз. Ще занесем и представим Ваши документи да им бъде направена заверка с Апостил (Аpostille), а в офиса ни се извършват нотариални заверки notary public. Предлагаме също машинописни услуги, ксерокс, факс и интернет.  Можем да Ви помогнем с информация и свързване със специализирани фирми предлагащи работа и жилища, както и с консултации за попълване на документи за регистрации, договорни отношения и други. Прочетете повече на страницата за Офис услуги и консултации.

Oрганизираме курсове за обучение по английски език за начинаещи и напреднали. При нас можете да закупите речници, учебници, самоучители и разговорници, а така също и много полезните, и поради това масово използвани, Електронни речници. Прочетете повече на страницата за Обучение.

През годините в Българския културен център се създаде и разви българска библиотека, която непрекъснато се обогатява, както с новозакупени книги, така и с дарения от наши сънародници. Понастоящем библиотеката предлага над 1000 книги с българска и преводна литература. Разполагаме и с няколкостотин видеокасети със архивни записи на излъчвани по българската телевизия филми, концертни и шоу програми, и дори паметни футболни мачове и други спортни състезания. Специализираме се във възможно най-евтината доставка на книги от България закупени чрез нас. Повече информация прочетете на страницата за Книги, аудио, видео

Предлагаме български битови подаръци и сувенири изработени от изтъкнати представители на Задругата на майсторите на художествени занаяти в България. На страницата Подаръци и сувенири Ви показваме богата селекция от най-добрите и най-харесваните и търсени техни изделия. Изложените образци, както и всички онези, които видите на други интернет сайтове, ще Ви ги доставим експресно по Ваша заявка.

От самото си създаване досега, Българският културен център винаги е бил мястото, където ще намерите богат избор от български вестници и списания. Всеки Петък получаваме пратката с най-новите броеве, включително на току що излезлите седмичници “168 часа”, “Шоу”, “Уикенд” и др. Многобройни са нашите клиенти и приятели с направени постоянни заявки за избрани от тях вестници и списания, които им се пазят докато имат възможност да минат през центъра и да си ги получат. На страницата Вестници, списания има изчерпателен списък на издавания съвременен български ежедневен и периодичен печат.

Ако имате или сте получили видеозаписи на стандарта PAL, на който те са направени в Европа, Вие трябва да ги промените на стандарта NTSC, за да можете да ги гледате в Америка. И обратно, ако искате да изпратите Ваши записи направени тук на стандарта NTSC, Вие трябва да ги промените на стандарта PAL, за да могат Вашите близки да ги гледат без проблеми в България. Ние имаме дългогодишна практика и висока репутация в качественото извършване на тази услуга за Вас, и повече информация за това можете да намерите на страницата PAL-NTSC-PAL.

И накрая, основният създател и администратор на сайта ни,
Алекс Божилов, е на Ваше разположение за помощ и съдействие при решаването на проблеми с персоналните Ви компютри – отстраняване на недостатъци в работата на хардуера и софтуера, инсталиране и преинсталиране на програми, профилактика и много други специфични неща, за които става дума на страницата PC & Mac Clinic.

Comments are closed.